Wat is iriscopie?

De iris is het gekleurde gedeelte van het oog. De iris heeft een plattegrond, een soort landkaart, waarin organen, endocriene (hormoon) klieren, spieren en gewrichten een vaste plaats in het oog hebben. Elke iris is uniek, er bestaat geen tweede van.

De kleur van het oog is bepalend voor je constitutie, je aanleg voor bepaalde ziektes of aandoeningen, maar die ook je sterke kanten kan laten zien.

Mensen met bruine ogen (hematogene constitutie) zijn gevoeliger voor bloedsuikerproblemen, verhoogde bloeddruk en een verhoogd cholesterol.

Blauwogigen  (lymfatische constitutie) zijn gevoeliger voor verkoudheden, blaasontsteking prikkelbare darm en gewrichtsklachten. Let wel: dit is nooit een wet van Meden en Perzen.

Door deze gevoeligheden te kennen, kun je door bv. je voeding aan te passen, kruiden te gebruiken, je lichamelijke kwaliteit gunstig beïnvloeden.

Met een loep of microscoop kijken we naar tekentjes in het oog zoals: verkleuringen, streepjes, vlekjes, ringen, gaatjes, die nog verdere informatie geven.

De oorzaak van de klacht is belangrijk voor de behandeling ervan. Klachten kunnen erfelijk zijn of zelf ontwikkeld. De iris kan het verschil laten zien en aangeven waar de oorzaak gezocht moet worden. Een grote hulp bij het vinden van problemen.

De cursus is bedoeld voor mensen die voldoende anatomische en fysiologische kennis hebben, aanbevolen wordt de Medische Basiskennis.

Na de cursus kent de cursist

  • de anatomie van het oog
  •  de begrippen genotypisch en fenotypisch
  • kan de constitutie, dispositie en diathese van de iris bepalen
  • kan de licht- en donkergekleurde orgaantekens onderscheiden en interpreteren
  • kent de topografie van het oog, evenals de ZET tabel van dr. Reckeweg
  • kent de Krausenrand verschijnselen
  • kent de sclera- en pupilafwijkingen en wat ze betekenen
  • kan omgaan met de loep om deze verschijnselen te onderzoeken
  • kan deze allemaal in verband brengen met voeding, fysieke therapieën, homeopathie of fytotherapie

 

Iriscopie cursus 5 vrijdagen: Cursus Iriscopie op 5 vrijdagen: 25 oktober,29 november, 13 december 2024, 24 januari en 28 februari 2025
Wat is iriscopie. De iris is het gekleurde gedeelte van het oog. De iris heeft een plattegrond, een soort landkaart, waarin organen, endocriene (hormoon) klieren, spieren en gewrichten een vaste plaats in het oog hebben. Elke iris is uniek, er bestaat geen tweede van. De kleur van het oog is bepalend voor je constitutie, je aanleg voor bepaalde ziektes of aandoeningen, maar die ook je sterke kanten kan laten zien. Mensen met bruine ogen (hematogene constitutie) zijn gevoeliger voor bloedsuikerproblemen, verhoogde bloeddruk en een verhoogd cholesterol.   Blauwogigen  (lymfatische constitutie) zijn gevoeliger voor verkoudheden , blaasontsteking prikkelbare darm en gewrichtsklachten. Let wel dit is nooit een wet van Meden en Perzen. Door deze gevoeligheden te kennen, kun je door bv. je voeding aan te passen, kruiden te gebruiken, je lichamelijke kwaliteit gunstig beïnvloeden. Met een loep of microscoop kijken we naar tekentjes in het oog zoals: verkleuringen, streepjes, vlekjes, ringen, gaatjes, die nog verdere informatie geven. De oorzaak van de klacht is belangrijk voor de behandeling ervan. Klachten kunnen erfelijk zijn of zelf ontwikkeld. De iris kan het verschil laten zien en aangeven waar de oorzaak gezocht moet worden.Een grote hulp bij het vinden van problemen. De cursus wordt op de volgende 5 vrijdagen gegeven: 26 augustus, 23 september, 21 oktober, 25 november, 16 december 2022. Kosten € 650 incl. de loep zoals op de foto. De beste loep voor beginners en gevorderden, zodat je gelijk en overal kunt beginnen! En natuurlijk de vegetarische lunch en koffie/thee, etc.
 690,00 Toevoegen aan winkelwagen